Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Προς:  Τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας
                                                                     Διοίκησης και Αποκέντρωσης
                                                                    

Καταθέτω την από 16 Μαΐου 2008, «ανοιχτή επιστολή» της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, στην οποία κυριολεκτικά εκφράζεται κραυγή απελπισίας των ελλήνων αυτών εργαζομένων της περιφέρειας, που μοχθούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με λιγοστά διατιθέμενα μέσα.
Όντας και ο ίδιος μάρτυρας των συνθηκών που επιτελούν τα καθήκοντά τους, θέλω να επισημάνω τα εξής:

 Ο νησιωτικός και ακριτικός Νομός Λέσβου, ως ακρότατο ανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται καθημερινά δεκάδες μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα (λαθρομετανάστες) και την όλη διαχείριση του σοβαρότατου αυτού σύγχρονου κοινωνικού ζητήματος έχει η Αστυνομία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν. Συνεπώς η ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στη Λέσβο επιβάλλεται, για να μην πει κανείς επιτάσσεται από τις ανάγκες. Άλλωστε αυτό αποτελεί και διακηρυγμένη θέση του κόμματος της Ν.Δ., όμως μέχρι σήμερα καμία σχετική ενέργεια από το Υπουργείο σας δεν έχει εκδηλωθεί.

 Έχοντας την πείρα παλαιοτέρων ετών, γνωρίζω ότι ο Νομός Λέσβου ενισχυόταν πάντοτε κατά τη θερινή περίοδο με μαθητές των παραγωγικών Αστυνομικών Σχολών και  για να αντιμετωπισθούν τα κενά και οι αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής κίνησης. Γιατί τώρα δεν συμβαίνει το ίδιο, ώστε να ανακουφισθούν οι  υπηρετούντες αστυνομικοί υπάλληλοι και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των πολιτών;

 Εδώ και πολύ καιρό έχει εξαγγελθεί η μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Μυτιλήνης σε άλλο καταλληλότερο και μεγαλύτερο κτίριο, πλην όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το ζήτημα κωλυσιεργεί ανεπίτρεπτα.

 Τέλος οι ανάγκες σε μέσα και υλικά για την εξυπηρέτηση των καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Λέσβου, είναι δεδομένες και πραγματικές.

Επιβάλλεται το Υπουργείο σας να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, η επίλυση των οποίων πρωτίστως θα εξυπηρετήσει τον Λεσβιακό Λαό.